Citronkulor med marsipan och vit choklad

Citronkulor med marsipan och vit choklad.

De här små citronkulorna med marsipan och vit choklad är en läcker avslutning på en måltid eller som en extra god kaka till kaffet.
01 april, 2017

20 kulor

Tid: 20 minuter

Du behöver:

100 g vit choklad

250 g mandelmassa

25 g smör, rumsvarmt

1 dl florsocker

1 citron, ekologisk (rivet skal)

Gör så här:

Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över ett vattenbad. Dela mandelmas­san i mindre bitar och arbeta ner den i chok­laden. Arbeta ner smöret i massan och tillsätt  florsocker och rivet skal av 3/4 citron. Rulla massan till en längd och dela den i 20 bitar. Doppa händerna i florsocker och rulla till kulor. Gör en liten grop i varje kula med hjälp av ett finger och lägg dem i små pappersfor­mar. Dekorera till sist med resten av det rivna citronskalet. Förvara kallt.

Citronkulor med marsipan och vit choklad.

Citronkulor med marsipan och vit choklad.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner