Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Citronkulor med marsipan och vit choklad

01 apr, 2017
AvRedaktionen
Citronkulor med marsipan och vit choklad.
De här små citronkulorna med marsipan och vit choklad är en läcker avslutning på en måltid eller som en extra god kaka till kaffet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

20 kulor

Tid: 20 minuter

Du behöver:

100 g vit choklad

250 g mandelmassa

25 g smör, rumsvarmt

1 dl florsocker

1 citron, ekologisk (rivet skal)

Gör så här:

Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över ett vattenbad. Dela mandelmas­san i mindre bitar och arbeta ner den i chok­laden. Arbeta ner smöret i massan och tillsätt  florsocker och rivet skal av 3/4 citron. Rulla massan till en längd och dela den i 20 bitar. Doppa händerna i florsocker och rulla till kulor. Gör en liten grop i varje kula med hjälp av ett finger och lägg dem i små pappersfor­mar. Dekorera till sist med resten av det rivna citronskalet. Förvara kallt.

Citronkulor med marsipan och vit choklad.
Citronkulor med marsipan och vit choklad.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons