Citronglass med inlagda persikor

Recept på citronglass med inlagda persikor

Columbus Leth
Pigga upp den gamla klassikern konserverade persikor med frisk, hemgjord citronglass. Servera med småkakor och pinjenötter för extra crunch.
10 januari, 2022
0:51

Efter reklamen: Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vin

(0:51)

Citronglass med inlagda persikor

Leta upp den gamla klassikern konserverad persika och fixa den här härliga desserten!

Så gör du citronglass med inlagda persikor
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

5 dl vispgrädde
1 burk söt kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 tsk vaniljsocker
1 ekologisk citron

Till servering:

1 burk konserverade halva persikor
24 småkakor, gärna Amaretti
3 msk rostade pinjenötter

Gör så här:

  1. Riv citronskalet. Vispa grädde fluffigt och vispa ner den kondenserade mjölken. Vänd ner vaniljsocker i glassmeten och smaka av med citronsaft och rivet skal.
  2. Häll upp glassmeten i en form och täck med plastfolie. Frys in i 6 timmar eller tills den stelnat. Servera glassen med persikor, småkakor och pinjenötter.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth