Citron- och jordgubbs­­cheesecake i glas

Recept på citron- och jordgubbscheesecake i glas

Betina Hastoft
När sötsuget smyger sig på är denna citron- och jordgubbscheesecake räddningen! Du gör den direkt i glaset som du äter den ur.
31 januari, 2022
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Citron- och jordgubbscheesecake i glas

En dessert som du i princip bara plockar ihop, men som smakar jättehärligt ändå.

Snabb citron- och jordgubbscheesecake i glas
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

100 g bondkakor eller kolakakor
2 ½ dl vispgrädde
150 g naturell färskost
Finrivet skal av ½ ekologisk citron
1 tsk färskpressad citronsaft
3 msk florsocker
½ tsk vaniljpulver
120 g fin hallon- eller jordgubbssylt
Färsk mynta

Gör så här:

  1. Krossa kakorna fint. Ta undan ¼ av smulorna till dekoration, fördela resten i botten av 4 portionsglas.
  2. Vispa grädden mjukt fluffig. Rör ihop färskost, citronskal, citronsaft, florsocker och vanilj i en annan skål. Vänd ner det i grädden.
  3. Fördela färskostskrämen på kaksmulorna i glasen. Toppa med ca 2 msk sylt i varje glas. Strö över de sparade smulorna och garnera med myntablad.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft