Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Citron- och jordgubbs­­cheesecake i glas

31 jan, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept på citron- och jordgubbscheesecake i glas
När sötsuget smyger sig på är denna citron- och jordgubbscheesecake räddningen! Du gör den direkt i glaset som du äter den ur.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommarBrand logo
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

Citron- och jordgubbscheesecake i glas

En dessert som du i princip bara plockar ihop, men som smakar jättehärligt ändå.

Snabb citron- och jordgubbscheesecake i glas

4 portioner

Du behöver:

100 g bondkakor eller kolakakor
2 ½ dl vispgrädde
150 g naturell färskost
Finrivet skal av ½ ekologisk citron
1 tsk färskpressad citronsaft
3 msk florsocker
½ tsk vaniljpulver
120 g fin hallon- eller jordgubbssylt
Färsk mynta

Gör så här:

  1. Krossa kakorna fint. Ta undan ¼ av smulorna till dekoration, fördela resten i botten av 4 portionsglas.
  2. Vispa grädden mjukt fluffig. Rör ihop färskost, citronskal, citronsaft, florsocker och vanilj i en annan skål. Vänd ner det i grädden.
  3. Fördela färskostskrämen på kaksmulorna i glasen. Toppa med ca 2 msk sylt i varje glas. Strö över de sparade smulorna och garnera med myntablad.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons