Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Citron- och blåbärscurd

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Citron- och blåbärscurd.
En vackert lila curd med blåbär och citron är god till nötiga kakor, syrliga maränger eller som topping till en pavlova. Prova även att vända ned curden i lättvispad grädde för en snyggt ripplad kräm till fruktsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Curden är en lagom och rolig utmaning i köket och resultatet kommer garanterat imponera på gästerna.

1 sats

Du behöver:

150 g citronsaft, 3-4 st

150 g strösocker, ca 2 dl

200 g Arla Svenskt Smör

1 gelatinblad

300 g ägg, ca 5 st

100 g blåbär

Gör så här:

  1. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten ca 5 min.
  2. Koka upp citronsaft och hälften av sockret i en kastrull.
  3. Vispa upp äggen med resten av sockret. Vispa ner äggsmeten i den varma lagen lite i taget.
  4. Värm på låg temperatur och rör försiktigt curden tills den tjocknat, ca 83°.
  5. Krama ur och rör ner gelatinbladet.
  6. Häll upp curden i en bunke och mixa i smör och blåbär med en stavmixer.
  7. Passera genast genom en finmaskig sil och häll upp i en glasburk.
Citron- och blåbärscurd.
Citron- och blåbärscurd.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons