Cidersorbet är tydligen sommarens nya grej – så gör du din egen

Cidersorbet-recept

Gillar du cider – och sorbetglass? Då är cidersorbet något för dig. ELLE har receptet.
21 juni, 2018

Cidersorbeten kanske bäst beskrivs som en drink och en dessert – i ett. Just detta recept är skapat av Sara Hultberg som arbetar som receptutvecklare och konditor på Operakällaren.

– Jag ville göra en god och svalkande sorbet med mycket fräschör! Sorbeten med enkla tillbehör som färska hallon och maräng sedan toppad med cider är en perfekt dessert i sommar, berättar hon.

Det är tillsammans med Kopparberg som Sara Hultberg tagit fram receptet som är gjort på smaken Raspberry Smooth, hallon och yuzu toppat med hallonmaräng.

Nedan följer receptet på hur du gör desserten hemma.

Recept Cidersorbet:

Du behöver:

500 ml Kopparberg Raspberry Smooth

150 gram vatten

50 gram glukos

200 gram socker

1 gelatinblad, blötlägg

500 gram hallonpuré

200 gram juice av yuzu

Gör såhär:

Koka upp hälften av cidern (250 ml) med vatten, glukos och socker. Dra av ifrån plattan och tillsätt gelatinbladet. Låt sockerlagen svalna och blanda sedan med resterande cider, hallonpure samt yuzu. Kör i glassmaskin enligt instruktioner och servera med färska hallon, maränger, ätbara blommor och örter, tex oxalis och krysantemum.

Recept Hallonmaräng:

Du behöver:

100 gram äggvita

100 gram strösocker

100 gram florsocker

1 msk frystorkade hallon

Gör såhär:

Vispa upp äggvita fluffigt och tillsätt strösocker lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner florsocker och blanda till en fin maräng. Spritsa till önskad form och toppa med frystorkade hallon. Torka i ugnen på 50 grader i cirka 3 timmar eller tills de är helt torra.

Foto Sofia Sjöberg