Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Nu finns det en cider med smak av skumtomte

13 okt, 2021 
AvEmma Castman
Tre burkar cider med smak av skumtomte
Tycker du om skumtomtar? Då kan vi med glädje meddela att de numera även finns en cider med smak av det fluffiga godiset. Spana in nyheten här!
Annons
TV: Glöggdrink med vaniljglass och marinerad apelsinBrand logo
TV: Glöggdrink med vaniljglass och marinerad apelsin

Vi befinner oss i en tid där julnyheterna avlöser varandra. För ett par veckor sedan gick Blossa ut med smaken på deras populära årgångsglögg, och ett par dagar efter det avslöjade pepparkaksfavoriten Annas att de lanserar pepparkaksglass i miniformat med crunchigt chokladskal.

Och det stannar inte där! Dryckesleverantören Galatea presenterade nyligen deras julnyheter, och bland dem finns en cider med smak av skumtomte.

Hannas Skumtomte: Så smakar cidern

Det är Hannas Cider som kommit med den innovativa nyheten som de beskriver som ”friskt fruktig och lite kryddig”. Cidern har tydliga inslag av marshmallows, hallon, gräddkola och vanilj, och ska ha en lång söt gräddig eftersmak.

Annons

Sugen på att smaka Hannas Skumtomte? Avnjut den väl kyld som aperitif, och gärna med en näve frysta lingon eller röda vinbär i glaset i stället för is.

Alkoholprocenten är 4,5 och en burk kostar 17,90 kronor.

Recept: Shot med smak av skumtomte

Shot med smak av skumtomte

Föredrar du en värmande shot framför en svalkande cider? Då kan skumtomte-shot vara något för dig. Spana in receptet här:

1 shot

Du behöver:

6 cl Licor 43

Skumtomtar

Grädde

Gör så här:

Börja med att smälta några skumtomtar i grädde, utan att låta vätskan koka upp. Låt svalna. Mät sedan upp Licor 43 i en shaker och skaka tillsammans med en matsked av skumtomtegrädden. Häll upp vätskan i ett shotglas, och avsluta med att toppa med ytterligare lite av skumtomte-grädden. Servera tillsammans med ett par skumtomtar.

Foto: Galatea

TV: Vattenmelon & rosé daiquiri – enkel drink med bara 3 ingredienserBrand logo
TV: Vattenmelon & rosé daiquiri – enkel drink med bara 3 ingredienser

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons