Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Chunky tomatsalsa med äpple och basilika

12 maj, 2017
AvRedaktionen
Chunky tomatsalsa med äpple och basilika.
Åker grillen fram i helgen? Testa den här härliga tomatsalladen till, passar både fisk, kyckling och kött! Välj syrliga äpplen som bryter fint mot söta tomater och aromatisk basilika.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

2 gröna äpplen

1 kruka basilika

500 g körsbärstomater (i olika färger)

1/2 rödlök

1/2 citron

2 msk vitvinsvinäger

4 msk god olivolja

salt och peppar

Gör så här:

Skölj och dela äpplena på mitten. Kärna ur och skär i mindre bitar. Grovhacka basilikan. Dela tomaterna på mitten. Skala och finhacka rödlöken. Pressa över citronsaft och blanda samman vinäger med olja och krydda med salt och peppar. Blanda alla ingredienser i en skål.

Chunky tomatsalsa med äpple och basilika.
Chunky tomatsalsa med äpple och basilika.

Av: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons