Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

MÖT VINNAREN AV SVERIGES MÄSTERKOCK 2021 – CHRISTIN KASHOU

07 apr, 2021 
AvKristina Renkse
Vinnaren av Sveriges Mästerkock 2021
Efter en otroligt spännande säsong och en minst sagt rafflande final på temat eld och is står det nu klart att Christin Kashou är årets vinnare av Sveriges Mästerkock 2021. Vi har träffat henne för 10 snabba frågor!
Annons
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)Brand logo
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)

Vi är många som suttit klistrade i tv-soffan varje onsdag för att följa 13 duktiga amatörkockar laga mat på riktigt hög nivå och kämpa för sin plats vecka efter vecka. I den elfte säsongen av det populära programmet Sveriges Mästerkock 2021 fick Misha Billing och Marcus Aujalay sällskap av prisbelönte Tom Sjöstedt som ny jurymedlem. I år stod finalen mellan de två supertalangerna Christin Kashou och Ayla Canpunar där Christin, efter en tuff kamp, gick segrande ur striden.

Christin vann Sveriges mästerkock 2021

Här berättar hon mer om tiden i mästerkocken, känslan av att vinna och delar med sig av smarta tips!

Annons

När förstod du att du skulle vinna?

– Jag hade målet inställt på final redan när jag blev topp 5, men jag trodde aldrig att jag skulle vinna. Jag har än idag inte riktigt förstått att jag faktiskt vunnit!

Hur firade du?

– I och med den rådande pandemin så firade jag hemma med familj och sambo. Nu när finalen visats ska jag omringa mig med vänner och dricka bubbel och äta gott!

Vad är det största du lärt dig av att vara med i Sveriges Mästerkock?

– Att följa mitt hjärta och vad jag vill i livet. Även om jag avsatt många år för att bli jurist är det här det jag brinner för allra mest. Det är en otrolig befrielse att få göra det du tycker mest om.

När insåg du att matlagning var något för dig?

– Jag har alltid tyckt om att laga och äta mat. I tonåren började jag stå i köket själv och laga mat och därefter tog det fart.

Vad vill du göra nu efter att du vunnit, vad har du på gång?

– Min dröm är att öppna en egen restaurang och kunna bjuda på min mat! Tills dess kommer jag synas på en del andra krogar i Stockholm och framförallt på sociala medier.

Annons

Vad har du alltid i skafferiet?

– Hemmagjord chiliolja och nudlar!

Din bästa go to-rätt när du har bråttom?

– Pimpade snabbnudlar är något jag kan äta både till frukost, lunch och middag.

Har du något smak-hack som lyfter både mat och efterrätt?

– Våga salta och var inte rädd för höga smaker. Det var något jag fick lära mig i mästerkocksköket, salt är nyckeln!

Ge oss ett tips på en lyxig och enkel rätt som alltid imponerar på gästerna?

– Vem älskar inte sushi? Mitt recept på laxsashimi med ponzudressing är alltid en trevlig förrätt som imponerar på de flesta!

Finns det något du som mästerkock inte tycker om?

– Jag vet inte om jag vågar säga det, men banan äter jag inte. Avskyr både smaken och doften!

Missade du finalavsnittet? Bara lugn, det går att se i efterhand på TV4 Play!

Foto: TV4

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons