Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Kräftskiva

Chop chop BBQ-burgare med gurksallad

26 aug, 2025
Recept på chop chop BBQ-burgare med gurksallad
Snabblagad burgare med bbq-smak serveras med en fräsch gurksallad. Snabbt och gott när tiden inte räcker till!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du krispig sötpotatis i ugnBrand logo
Så gör du krispig sötpotatis i ugn

Chop chop BBQ-burgare med gurksallad

Den här snabblagade burgaren är inspirerad av pulled pork, men kräver varken långkok eller grill!

Cho chop bbq-burgare med gurksallad
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 fläskkotletter (ca 400 g)
2 msk farinsocker
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk chipotle chilipulver eller rökt paprikapulver
3 msk neutral olja
1 ½ dl barbequesås
Salt

Snabbpicklad gurka:

2 dl ättiksprit, 12%
2 dl strösocker
2 slanggurkor
Svartpeppar

Till servering:

2 små hjärtsalladshuvuden
2 gula lökar
3 tomater
4 hamburgerbröd
4 msk majonnäs

Gör så här:

  1. Hacka kotletterna fint med en stor kniv. Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med farinsocker, kryddor och 1 msk olja. Massera in kryddorna ordentligt och låt köttet marinera medan du gör gurkan.
  2. Snabbpicklad gurka: Koka upp ättiksprit och socker tills sockret löst sig. Låt lagen svalna lite. Skiva gurkorna tunt, gärna med mandolin. Lägg dem i lagen och krydda med nymald svartpeppar. Låt stå fram till servering.
  3. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek det marinerade köttet i 5–7 minuter tills det är genomstekt och fått fin färg. Tillsätt barbequesås och låt allt steka ihop snabbt. Smaka av med salt.
  4. Strimla salladen, skala och skiva löken tunt. Skiva tomaterna. Värm bröden och dela dem. Bred på majonnäs och fyll med sallad, tomat, BBQ-fläsk, picklad gurka och lök. Servera direkt.
Middag hos Wood #1: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood #1: Så gör du en krämig spenatpasta

Foto: Columbus Leth

Annons