Chop chop BBQ-burgare med gurksallad
26 aug, 2025
Snabblagad burgare med bbq-smak serveras med en fräsch gurksallad. Snabbt och gott när tiden inte räcker till!
Annons
Chop chop BBQ-burgare med gurksallad
Den här snabblagade burgaren är inspirerad av pulled pork, men kräver varken långkok eller grill!
Annons
4 portioner
Tid: 40 minuter
Du behöver:
2 fläskkotletter (ca 400 g)
2 msk farinsocker
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk chipotle chilipulver eller rökt paprikapulver
3 msk neutral olja
1 ½ dl barbequesås
Salt
Snabbpicklad gurka:
2 dl ättiksprit, 12%
2 dl strösocker
2 slanggurkor
Svartpeppar
Till servering:
2 små hjärtsalladshuvuden
2 gula lökar
3 tomater
4 hamburgerbröd
4 msk majonnäs
Gör så här:
- Hacka kotletterna fint med en stor kniv. Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med farinsocker, kryddor och 1 msk olja. Massera in kryddorna ordentligt och låt köttet marinera medan du gör gurkan.
- Snabbpicklad gurka: Koka upp ättiksprit och socker tills sockret löst sig. Låt lagen svalna lite. Skiva gurkorna tunt, gärna med mandolin. Lägg dem i lagen och krydda med nymald svartpeppar. Låt stå fram till servering.
- Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek det marinerade köttet i 5–7 minuter tills det är genomstekt och fått fin färg. Tillsätt barbequesås och låt allt steka ihop snabbt. Smaka av med salt.
- Strimla salladen, skala och skiva löken tunt. Skiva tomaterna. Värm bröden och dela dem. Bred på majonnäs och fyll med sallad, tomat, BBQ-fläsk, picklad gurka och lök. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons