Chokladwhoopies med strösselkant

Chokladwhoopies med strösselkant.

Oemotståndligt söta, runda och fantastiskt goda är de här kakorna. Välj ett riktigt fint strössel att rulla dem i, så blir de extra fina!
10 februari, 2018

ca 20 st

Tid: 45 minuter

Ingredienser:

3 stora ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

100 g choklad

1 dl gräddfil

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3–4 msk kakao

1 nypa salt

strössel till dekoration

Fyllning:

150 g mjukt smör

3 dl florsocker

3 tsk kakao

1 äggula

3 msk kallt kaffe

Gör så här:

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, hacka chokladen och låt den smälta ner i det varma smöret. Blanda det i äggsmeten tillsammans med gräddfilen.

Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke, vänd försiktigt ned det i smeten. Klicka eller spritsa ut smeten till rundlar stora som femkronor på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter på 175°. Låt svalna helt innan du lossar dem från papperet.

Vispa smöret tillsammans med florsockret till fyllningen. Tillsätt kakao, äggula och kaffe. Fortsätt vispa till en jämn, fluffig smet.

Klicka eller spritsa ut fyllningen på hälften av kakorna, lägg på resten av kakorna som lock. Tryck till så fyllningen fördelas jämnt över hela kakan. Rulla kakorna så att strössel fastnar på fyllningen. Förvara svalt.

Chokladwhoopies med strösselkant.

Chokladwhoopies med strösselkant.

Av: Linnéa Seidel
Foto: Katja K