Chokladtryfflar med kaffe
Bli gottebordets hjälte med dessa krämiga chokladtryfflar med kaffe som smälter i munnen!
Chokladtryfflar med kaffe
Chokladiga, krämiga tryfflar som smälter i munnen.
40 stycken
Tid: 25 minuter + tid i kyl
Du behöver:
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
25 g smör, rumsvarmt
1 nypa salt
2 dl kakao
Gör så här:
- Hacka chokladen fint och lägg i en skål.
- Värm upp grädden i en kastrull till precis under kokpunkten och tillsätt kaffet.
- Häll den varma kaffegrädden över chokladen, lite i taget, och rör tills chokladen smält.
- Rör ner smöret och tillsätt salt. Rör tills chokladmassan är slät och blank. Låt smeten stå i kylen i ca 30 minuter.
- Forma små, rustika tryfflar med en sked och rulla dem i kakao. Förvara i kylskåp.
Foto: Columbus Leth
