Chokladtryfflar med kaffe

Recept på chokladtryfflar med kaffe
Bli gottebordets hjälte med dessa krämiga chokladtryfflar med kaffe som smälter i munnen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Brand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Chokladtryfflar med kaffe

Chokladiga, krämiga tryfflar som smälter i munnen.

Chokladtryfflar med kaffe
columbus leth

40 stycken

Tid: 25 minuter + tid i kyl

Du behöver:

200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
25 g smör, rumsvarmt
1 nypa salt
2 dl kakao

Gör så här:

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en skål.
  2. Värm upp grädden i en kastrull till precis under kokpunkten och tillsätt kaffet.
  3. Häll den varma kaffegrädden över chokladen, lite i taget, och rör tills chokladen smält.
  4. Rör ner smöret och tillsätt salt. Rör tills chokladmassan är slät och blank. Låt smeten stå i kylen i ca 30 minuter.
  5. Forma små, rustika tryfflar med en sked och rulla dem i kakao. Förvara i kylskåp.

Foto: Columbus Leth