Chokladtryffeltårta med pepparkakor och polkagrisar

Lyxig chokladtårta med juliga smaker. Fyllningen består av färskost, grädde och pepparkakor med polkagrissmak. Tårtan toppas sedan med ljummen chokladtryffel, smulade pepparkakor och krossade polkagrisar.
11 november, 2016
Chokladtryffeltårta med papparkaka och polkagris.

Chokladtryffeltårta med papparkaka och polkagris.

Ca: 8 pers

Tid: 2 h

Kakbotten:

50 g smör

3 ägg

2,5 dl socker

2 dl mjöl

0,5 msk bakpulver

2,5 msk kakao

1,5 dl mjölk

Fyllning:

300 g färskost av philadelphiatyp

1,5 dl florsocker

3 dl vispad grädde

ca 27 st Annas Polka Limited Edition

Tryffel:

1 dl grädde

1 msk honung

100 g mörk blockchoklad

Dekoration:

10 st Annas Limited Polka Edition

polkagrisar

Kakbotten:

Vispa ägg och socker. Smält smöret och häll i mjölken. Sikta ihop de torra ingredienserna. Blanda sedan dessa med äggsmeten. Rör sist i smör- och mjölkblandningen. Baka i en springform ca 22-24 cm 150 grader ca 45 minuter.

Fyllning:

Vispa färskost och florsocker fluffigt. Vänd i 3 dl vispad grädde. Smula ner ett 3/4 rör Annas Polka Limited Edition och rör försiktigt om.

Tryffel:

Koka upp grädde och honung. Häll ner den hackade chokladen. Rör slät.

Montering och dekoration:

Dela tårtbotten i 3 delar. Fördela fyllningen jämnt mellan bottnarna. Ställ i kyl ca 30 minuter. Ta ut kakan ur kylen och häll över den ljumma tryffeln.

Stryk ut så att det rinner fint över kanten. Dekorera med papparkakssmul och krossade polkagrisar

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: