Chokladtårta med godis och färska bär
11 jun, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Chokladtårta i tre lager, med oemotståndlig chokladkräm mellan varje, toppas med massa färska bär och godis. Dessutom glutenfri!
Annons
Chokladtårta med godis och färska bär
Tårtan bakas utan mjöl vilket gör den glutenfri, den får också väldigt härlig len konsistens.
Annons
6 bitar
40 minuter + tid i ugn
Du behöver:
Chokladbottnar:
150 g mörk choklad
75 g smör
4 ägg
150 g (1,6 dl) strösocker
¼ tsk salt
Chokladkräm:
3 ½ dl vispgrädde
20 g (½ dl) kakao
40 g (0,6 dl) florsocker
50 g mörk choklad
Garnering:
Färska bär
6 Toffifee
Gör så här:
- Chokladbottnar: Hacka chokladen grovt. Smält choklad och smör tillsammans i en skål över vattenbad. Ta skålen från värmen.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt tills sockret lösts upp. Rör ner den smälta chokladblandningen i äggsmeten och tillsätt salt. Blanda till en jämn smet.
- Sätt ugnen på 180°. Klä tre små springformar, 16 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj kanterna. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter, tills bottnarna precis är genomgräddade. Låt svalna på galler och låt stå i kylen tills de är helt kalla.
- Chokladkräm: Häll grädde, kakao och florsocker i en skål och vispa till ett fluffigt skum. Hacka chokladen fint och vänd ner den med en slickepott.
- Montering: Ta loss bottnarna ur formarna. Lägg den första bottnen på ett serveringsfat och bred ut ¹/³ av chokladkrämen. Lägg på nästa botten och upprepa med ett lager kräm. Lägg på den sista bottnen och avsluta med resten av krämen på toppen. Toppa tårtan med färska bär och Toffifee.
Foto: Columbus Leth
Annons