Chokladmousse med kaffesmak

  • AvRedaktionen
Chokladmousse med kaffesmak
Säg den som tackar nej till chokladmousse? Smaksätt med kaffe för en härligt djup och vuxen chokladsmak. Toppa med lite kakao eller kaffepulver som pricken över i:et.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

6 portioner

Du behöver:

3 äggvitor

2 ½ dl vispgrädde

150 g mörk choklad

4 äggulor

1 msk strösocker

1 tsk snabbkaffepulver (espressostyrka)

2 ½ dl vispgrädde

Garnering:

Myntablad

Lite kakao eller kaffepulver

Så här gör du:

1. Vispa äggvitorna styva i en skål.

2. Vispa upp grädden i en annan skål.

3. Hacka chokladen och smält försiktigt över vattenbad. Låt svalna.

4. Vispa äggulor och socker i en tredje skål.

5. Rör ner espressopulvret i äggulemassan och häll långsamt, under omrörning, ner den smälta chokladen i densamma.

6. Vänd växelvis ner vispad grädde och äggvita i choklad- och äggmassan.

7. Klicka upp moussen i glas och låt stå kallt i minst 1 timme.

8. Vispa upp grädden till servering och fördela över moussen i glasen.

9. Garnera med myntablad och strö lite kakao eller kaffepulver över före servering.

Chokladmousse med kaffesmak
Chokladmousse med kaffesmak.

Av: Julie Hey, Timm Vladimir
Foto: Skovdal Nordic, Stine Christianssen, Betina Hastoft

LÄS MER:

Chokladbakelser med kaffe

Brownie med kaffe- och mjölkchokladkräm

Saftig chokladkaka med kaffesmörkräm