Chokladkladdkaka med hallon

Chokladkladdkaka med hallon.

Hallon och choklad är en oslagbar kombination så även i denna läckra kladdkaka med extra allt. Receptet är rejält tilltaget och kan lätt halveras.
19 oktober, 2017

15 bitar

Du behöver:

200 g mörk choklad, 60 % kakaohalt

100 g mjölkchoklad

250 g smör

4 ½ dl farinsocker

4 ägg

2 1/₄ dl vetemjöl

1 dl kakao

200 g färska hallon

Gör så här:

Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en form på cirka 20×30 cm, eller klä den med bakplåtspapper.

Bryt all choklad i bitar. Smält choklad, smör och socker på låg värme i en kastrull, rör om då och då. Ta från värmen och låt svalna något.

Rör ner äggen, ett i taget, i chokladsmeten. Sikta ner mjöl och kakao, rör om kontinuerligt. Rör ner hälften av hallonen och häll ner smeten i formen. Tryck sedan ner resterande hallon i smeten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, känn med en sticka tills du får den kladdighet du vill ha. Låt svalna innan du skär upp i bitar.

 Chokladkladdkaka med hallon. Foto: Europapress

Chokladkladdkaka med hallon. Foto: Europapress

Av: Sarah Cook

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: