Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Chokladkladdkaka med hallon

19 okt, 2017
AvRedaktionen
Chokladkladdkaka med hallon.
Hallon och choklad är en oslagbar kombination så även i denna läckra kladdkaka med extra allt. Receptet är rejält tilltaget och kan lätt halveras.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

15 bitar

Du behöver:

200 g mörk choklad, 60 % kakaohalt

100 g mjölkchoklad

250 g smör

4 ½ dl farinsocker

4 ägg

2 1/₄ dl vetemjöl

1 dl kakao

200 g färska hallon

Gör så här:

Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en form på cirka 20×30 cm, eller klä den med bakplåtspapper.

Bryt all choklad i bitar. Smält choklad, smör och socker på låg värme i en kastrull, rör om då och då. Ta från värmen och låt svalna något.

Rör ner äggen, ett i taget, i chokladsmeten. Sikta ner mjöl och kakao, rör om kontinuerligt. Rör ner hälften av hallonen och häll ner smeten i formen. Tryck sedan ner resterande hallon i smeten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, känn med en sticka tills du får den kladdighet du vill ha. Låt svalna innan du skär upp i bitar.

 Chokladkladdkaka med hallon. Foto: Europapress
Chokladkladdkaka med hallon. Foto: Europapress

Av: Sarah Cook

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons