Chokladdoppade fikon med vispad grädde

  • AvRedaktionen
Recept på chokladdoppade fikon
En lättlagad och supergod efterrätt! Dessa chokladdoppade fikon är helt underbara. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Du behöver:

100 g mörk choklad

4 färska fikon

Garnering:

Ätbart bladguld

Till servering:

Lättvispad grädde eller vaniljglass

Gör så här:

  1. Smält chokladen försiktigt över vattenbad.
  2. Tvätta och torka försiktigt fikonen. Doppa dem i den smälta chokladen.
  3. Ställ ner på ett ugnsgaller med bakplåtspapper under.
  4. Strö guldflagor över och låt chokladen stelna.
  5. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass till.
Recept på chokladdoppade fikon
Chokladdoppade fikon.

Av: Gitte Heidi Rasmusen, Julie Hey

Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal

LÄS MER: 

Fikonkaka med hasselnötsbotten

Halloumispett med fikon

Tapenade med fikon