Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Chokladbakelser med grädde och mandarinklyftor

01 jun, 2010 
AvSuzanne Ribbing
Funkar utmärkt i stället för den klassiska påsktårtan! Vips har du en vacker avslutning efter middagen. Kan även förberedas dagen innan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladbakelser med grädde och mandarinklyftor.
Chokladbakelser med grädde och mandarinklyftor.

12 st

1 timme

Du behöver:

1/2 dl sötmandel

1 bittermandel

1/2 dl strösocker50 g smör

1 dl vetemjöl

1 msk kakao

1/2 ägg

Fyllning:

1 1/2 dl vispgrädde

inlagda mandarinklyftor

Gör så här:

Mixa mandel, bittermandel, socker, smör och kakao i en matberedare. Rör i mjöl och ägg. Låt degen ligga i kylen cirka 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i 12 små aluminiumformar. Grädda i nedre delen av ugnen i 8–10 minuter. Låt kakorna svalna och stjälp upp dem ur formarna. Vispa grädden. Fyll kakorna med inlagda hackade mandarinklyftor och lägg grädde på toppen och eventuellt vackra ätbara blommor (till exempel violer). Kakorna kan även förvaras ofyllda i frysen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons