Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Choklad-clafoutis med fikon

15 aug, 2017
AvRedaktionen
Choklad-clafoutis med fikon.
Clafoutis har en härlig skorpa och ett mjukt, rinnigt inre. Fikonen ligger som en fin present inuti! Servera med glass eller vispgrädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 1 timme

Ingredienser:

ca 4 färska fikon

200 g mörk choklad

2 ägg

1 dl strösocker

1/2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

4 dl vispgrädde

Gör så här:

Värm ugnen till 175°. Dela fikonen. Lägg dem med snittsidan uppåt i en stor pajform alternativt små ugnssäkra portionsformar. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna något. Vispa ägg och socker till en ljus smet. Rör ner den smälta chokladen. Vispa ner mjöl, vaniljsocker och grädde och blanda väl.

Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Låt svalna. Servera med till exempel en klick vispgrädde.

Choklad-clafoutis med fikon.
Choklad-clafoutis med fikon.

Av: Monica Eisenman
Foto: Jonny Lindh

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons