Chips och dipp – Mathias ­Dahlgren style

  • AvAnna Johansson
Chips och dipp – Mathias ­Dahlgren style
Mira Wickman
På Rutabaga fick Anna Johansson i uppgift att slänga ihop ett snacks – som resulterade i chips och dipp Mathias Dahlgren style.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Chips med löjromsdippBrand logo

Chips med löjromsdipp

Chips och dipp Mathias ­Dahlgren style

För ett par år sedan fick Anna möjligheten att laga mat ­tillsammans med Mathias Dahlgren på hans vegetariska restaurang Rutabaga. Till förtugg fick hon uppgiften att slänga ihop en mycket enkel och supergod ”chips & dipp”.

Chips och dipp Mathias Dahlgren style
Mira Wickman

4 portioner

Tid: 10 minuter

Du behöver:

500 g kvarg
3 msk olivolja
1 tsk salt
½ flaska grön tabasco (den milda sorten)
1 påse lättsaltade chips
1 citron, zest
Mycket nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till dippen, smaka eventuellt av med extra salt och olivolja.
  2. Lägg ut chipsen på ett fat, toppa med citronzest och minst tio drag på pepparkvarnen, det ska vara mycket.
  3. Dippa och njut!

Foto: Mira Wickman