Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap

Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap.

Den milda smaken av vit choklad tillsammans med den intensiva jordgubbssirapen gör den här cheesecaken till en riktig höjdare.
08 april, 2017

10 personer

Tid: 40 minuter + 5 timmar i frysen

Botten:

200 g digestivekex med choklad

50 g smör

Fyllning:

200 g vit choklad

2 ägg

400 g cream cheese

3 dl vispgrädde

Jordgubbssirap:

300 g jordgubbar

2 dl strösocker

Garnering:

1 liter jordgubbar

Gör så här:

Klä en avlång form som rymmer en liter med plastfilm. Krossa digestivekexen och smält smöret. Blanda samman och fördela i botten på formen. Smält chokladen i vattenbad. Ta från värmen och rör ner äggulor. Häll i en mat- beredare och tillsätt färskost. Mixa till en slät kräm. Vispa äggvitor och grädde styva var för sig. Vänd ner grädden och sedan den vispade äggvitan i färskostkrämen. Häll i formen och ställ i frysen i minst fem timmar.

Skölj och rensa jordgubbarna till sirapen. Lägg dem i en kastrull med sockret och låt dem smälta på svag värme. Sjud utan lock i 15 minuter tills det kokat ihop till en sirapsliknande konsistens.

Ta ut glassen ur formen och ta bort plastfilmen. Skär i skivor och lägg upp på ett fat. Skölj, rensa och halvera jordgubbarna. Garnera glassen med dem.

Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap.

Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt