Cheesecake med hallon och pistasch

Recept på cheesecake med hallon och pistasch

Länge leve cheesecaken! Denna cheesecake med hallon och pistasch är frisk och god. Servera med hallon före servering.
27 februari, 2020

12 bitar

Cheesecake:

200 g digestivekex

100 g osaltade pistaschmandlar utan skal

½ dl (50 g) strösocker

125 g smör

Smör till formen

Fyllning:

4 gelatinblad

400 g naturell färskost

¾ dl (50 g) florsocker

2 dl hallonsylt

1 ekologisk citron

2 ½ dl vispgrädde

Garnering:

125 g frysta eller färska hallon

Gör cheesecaken så här:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Klä botten på en springform, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  3. Mixa ihop kex, pistaschmandlar och socker i en matberedare med kniv.
  4. Smält smöret på låg värme och rör ihop med kexblandningen.
  5. Fördela kexmassan jämnt över botten av springformen, pressa ner ordentligt.
  6. Grädda i ugnen i 10 minuter. Låt sedan svalna helt.

Gör fyllningen så här:

  1. Blöt upp gelatinet i en skål med kallt vatten i 10 minuter.
  2. Vispa upp färskost, florsocker, hallonsylt och finrivet citronskal.
  3. Vänd ner grädden med hjälp av en slickepott.
  4. Krama vattnet ur gelatinet och smält ner det i en klick, ca 3 msk, av ostmassan i en kastrull på låg värme.
  5. Vänd försiktigt ner gelatinblandningen i ostkrämen.
  6. Bred ut ostmassan över den kalla kexbottnen.
  7. Låt stå i kylskåpet i 2–3 timmar, tills fyllningen satt sig.
  8. Garnera med hallon före servering.
Recept på cheesecake med hallon och pistasch

Cheesecake med hallon och pistasch.

Av: Timm Vladimir

Foto: Columbus Leth, Nina Malling, Winne Methmann

LÄS MER:

Lyxig blåbärscheesecake med lakrits

Bjud på jordgubbscheesecake på mandelskorpsbotten

Läcker cheesecake med lakrits och hallon