Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Champinjon- och rädissallad med basilika, parmesan- och vitlöksvinägrett

11 feb, 2014 
AvSofie Nyblin
Fräsch sallad med champinjoner och rädisor. Att låta vitlöken ligga och dra i vinägrett för att ge lagom smak är ett smart knep.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0067_EMV1307.pdf
Champinjon- och rädissallad med basilika, parmesan- och vitlöksvinägrett.

Tid: 25 minuter

Du behöver:

250 g färska champinjoner

2 knippen rädisor

1 kruka färsk basilika

50 g parmesan i bit

Vitlöksvinägrett:

1–2 vitlöksklyftor

4 msk jungfruolivolja

2 msk vit balsamicovinäger

1 tsk fransk senap

1 tsk flytande honung

salt

Gör så här:

Skiva champinjoner och rädisor fint. Lägg i en skål och blanda med strimlad basilika. Spara ev några fina basilikablad att dekorera salladen med. Krossa vitlöksklyftorna med hjälp av den platta sidan på en kniv. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt vitlöken ligga och dra som de är i dressingen. Ta sedan bort dem innan dressingen blandas i salladen. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Låt den gärna stå och marinera en stund före serveringen. Avsluta med att strö över grovt riven parmesanost och lägg på några fina basilikablad.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons