Champagne-pannacotta med glittriga vindruvor

  • AvRedaktionen
Champagne-pannacotta med glittriga vindruvor.
Lyxig pannacotta med champagne och sockrade vindruvor. Servera pannacottan i glas eller uppvänd på tallrik, toppad med citronmeliss.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

6–8 personer

Du behöver:

1 3/4 dl kall champagne eller mousserande vin

2 tsk gelatinpulver

3 1/2 dl grädde

3/4 dl socker

en nypa salt

1 tsk vaniljextrakt

Sockrade vindruvor:

40 vindruvor

1 dl strösocker

1 äggvita, rumstempererad

en skvätt citronjuice

Dekoration:

citronmeliss

Gör så här:

Slå upp champagnen i en skål och strö över gelatinet. Låt smälta i några minuter. Värm grädde, socker, salt och vaniljextrakt i en kastrull, låt det inte koka. Vispa ner champagne- och gelatinblandningen och låt stå i 5 minuter. Fördela i portionsglas eller, om du vill vända upp dem, oljade portionsformar och låt stå kallt i minst 4 timmar. Täck med plast om de ska stå längre än så.

Skölj och torka druvorna. Häll socker i en vid skål. Vispa ihop äggvita, salt och citronjuice i en annan skål. Blanda runt druvorna i äggvispet, ta upp dem och lägg på hushållspapper, badda dem lite så att de blir lagom fuktiga. Rulla sedan i strösocker så att de täcks runt om. Servera pannacottan i glasen eller uppvända på tallrik, toppade med glittrande druvor och citronmeliss.

Champagne-pannacotta med glittriga vindruvor.
Champagne-pannacotta med glittriga vindruvor.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!