Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Champagnedrink med jordgubbar och basilika

10 maj, 2014
AvRedaktionen
Champagnedrink med jordgubbar och basilika.
Somrig champagnedrink med jordgubbar och basilika. Marinera jordgubbarna med florsocker, citronsaft och likör och fyll upp med champagne.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 glas

Du behöver:

150 g färska jordgubbar

1 msk florsocker

1 msk citronsaft

4 cl citruslikör (t ex Cointreau eller Grand Marnier)

2 basilikakvistar

1 flaska kyld champagne (eller mousserande vin), 75 cl

Gör så här:

Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i skivor och låt marinera cirka 10 min tillsammans med florsocker, citronsaft och likör. Plocka bladen av basilikan. Fördela bär och basilika i 6 kylda glas. Fyll upp med champagne eller mousserande vin. Servera genast.

Champagnedrink med jordgubbar och basilika.
Champagnedrink med jordgubbar och basilika.

Av: Hans Gerlach och Ia Orre

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons