Ceviche på kammussla med lime och chili

Recept på ceviche på kammussla med lime och chili

Ceviche på kammussla med lime och chili. Den perfekta förrätten som går att förbereda helt och ta fram när det är dags för bjudning. Perfekt!
27 maj, 2019

Så enkelt och försvinnande gott! Perfekt förrätt eftersom den går att förbereda.

4 personer

Ceviche:

12–16 frysta kammusslor

2 lime

1/4 röd chili

1 gurka

1 granatäpple

Koriander

Till servering:

Bröd

Gör så här:

  1. Tina musslorna, klappa dem torra och skär i 4 delar.
  2. Lägg i plastpåse tillsammans med rivet limeskal och -saft och låt dem dra i limen i kylen i 1–2 timmar.
  3. Kärna ur chilin och finhacka den. Skala gurkan och halvera den på längden, gröp ur kärnhuset.
  4. Plocka kärnorna ur granatäpplet.
  5. Låt kammusslorna rinna av och rör ihop dem med gurka, hackad koriander, salt och peppar.
  6. Strö över granatäpplekärnor och servera med bröd.
Ceviche på kammussla med frisk lime och chili

Ceviche på kammussla med lime och chili.

Av: Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey

Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: