Ceviche med grapefrukt

  • AvRedaktionen ELLE
Recept på ceviche med grapefrukt
Ceviche kommer ursprungligen från Peru där rå fisk tillagas i saften från citron eller lime. Blanda i grapefrukt, gurka och massor med koriander. Så fräscht och gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021Brand logo

5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021

Ceviche med grapefrukt

Frys gärna fisken i två dygn innan du ska äta den rå. Eller byt ut den mot sushilax som kan ätas som den är direkt.

Bjud på ceviche med grapefrukt

6 portioner

Du behöver:

600 g torskrygg eller annan vit, fast fisk
2 grapefrukter
3 cm färsk ingefära
½ färsk grön, mild chili
1 ekologisk lime
1 gurka
Färsk koriander
1 msk sesamolja
Salt och svartpeppar

Garnering:

Färsk koriander
Sesam- eller svartkumminfrön

Gör så här:

  1. Skär bort skinnet från fisken och plocka bort eventuella ben. Skär köttet i små tärningar och lägg det i en fryspåse.
  2. Skär bort toppen och botten på grapefrukterna och skär sedan bort skalen, utan att lämna något av den vita hinnan kvar på fruktköttet. Filea fruktköttet, skär i mindre bitar och samla ihop saften.
  3. Skala ingefäran och riv den fint. Vänd ihop ingefära i en skål med finhackad chili, rivet limeskal, limesaft och grapesaft. Häll marinaden i fryspåsen med fisken ochlåt stå och dra i kylskåpet i20 minuter.
  4. Skala gurkan, halvera den på längden och ta bort kärnhusen. Skär gurkan i avlånga tunna stänger och sedan i små tärningar. Vänd ihop den marinerade fisken med gurka, grape, hackad koriander, sesamolja, salt och peppar.
  5. Lägg upp ceviche på ett stort fat eller i skålar. Strö färsk koriander och svartkummin- eller sesamfrön över och servera.

Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft