Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ceviche med lax och kräftstjärtar

10 aug, 2017
AvRedaktionen
Ceviche med lax och kräftstjärtar.
En härlig frisk entrérätt med lax och kräftstjärtar som är fin att servera i snapsglas. Perfekt att avnjuta innan gästerna får slå sig ner till bords.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Du behöver:

200 g färsk, fin lax

170 g kräftstjärtar i lake

½ röd chili

½ kruka koriander

1 lime, saften

⅓ gurka

Garnering:

färsk koriander

Gör så här:

Finhacka laxen och grovhacka kräftstjärtarna. Lägg dem i en bunke. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka även koriander.

Skala gurkan, halvera den på längden och skrapa bort kärnorna med en liten sked. Skär sedan gurkan i fina tärningar. Blanda ner allt i bunken, tillsätt limejuicen och rör om ordentligt. Skeda upp i små glas. Toppa med korianderblad.

Ceviche med lax och kräftstjärtar.
Ceviche med lax och kräftstjärtar.

Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons