Artikeln innehåller reklamlänkar

Centrifug eller slowjuicer - vi tipsar om vilken juicepress som passar dig bäst!

Juicepressar för brunch

Finns det något godare än färskpressad juice? Med en juicepress går det dessutom snabbt att få ihop en personlig favorit. Vi tipsar om 11 bra juicepressar i butik just nu.
27 februari, 2020

Vad dricker du helst på morgonen? Om du gillar juice och vill bjuda på något extra gott under helgens brunch är nypressad juice ett hett tips. Du kan blanda fritt för att få till riktigt goda och nyttiga juicer som boostar din hälsa. Kanske apelsin, ingefära och morot? Eller en grön variant på broccolistammar, spenat och grönt äpple.

Miljövänligt med råsaftcentrifug

I princip allt går att göra om till juice. Om du adderar citron kan det ta bort beska toner som till exempel en broccolistam eller rödbeta kan ge. Då får du bara en frisk smak i din juice istället. Så öppna kylskåpet och rensa ut råvaror som börjar bli gamla, de är ofta sötare och innehåller mer vätska, vilket är toppen när du vill pressa ner det till juice.

Centrifug eller juicer? Här är skillnaden

Det finns många olika modeller att välja mellan när det kommer till juicemaskiner. Vanlig citruspress, råsaftcentrifug och slowjuicer. Den första går bara att använda till just citrusfrukter, så vill du pressa mer varierat är det en centrifug eller slowjuicer du kan satsa på.

En centrifug passar bäst till större råvaror som äpple, päron, broccoli och ingefära medan slowjuicern kan utvinna juice ut färska kryddor och blad som spenat eller persilja. Du kan även pressa nötter i den. Den tar lite längre tid på sig men får också ut mer saft. Däremot kostar den också mer. Så innan du köper din maskin, tänk ut vad du mest kommer att använda den till. Här är några av våra favoriter:

Citruspressar

1. Vacker press från Smeg

Den här underbara pressen från Smeg är ett smycke i sig. Kan stå framme på brunchbordet och gästerna kan pressa sin egen juice. Fungerar dock bara till citrusfrukter. Här kan du köpa den (länk till butik)

2. Handpress från Table Top Stories

Dricker du inte juice så ofta men ändå vill njuta av färskpressat när du väl är sugen, då kanske den här enkla varianten är något för dig. Den kan du även använda i matlagningen. Här kan du köpa den (länk till butik)

Slowjuicers

3. Slowjuicer från Emerio

Med den här enkla modellen från Emerio kan du pressa allt från cashewnötter till korianderblad. Den jobbar sakta och utvinner mycket saft ur råvarorna. Här kan du köpa den (länk till Ellos)

4. Slowjuicer från Kenwood

Kenwood PureJuice Pro är en riktigt effektiv slowjuicer som kan pressa hela frukter och grönsaker. Så du slipper ett steg i processen, hackandet. Här kan du köpa den (länk till butik)

5. Slowjuicer-insats till Kitchen Aid

 

 

Om du redan har en Kitchen Aid-maskin hemma så slipper du köpa en helt ny pryl som tar upp plats i köket, för då räcker den här insatsen. Så smidigt! Här kan du köpa den (länk till butik)

6. Lyxig slowjuicer från Hurom

Den här juicern från Koreanska Hurom är för dig som vill utvinna så mycket näringsämne som möjligt ur råvarorna. En riktigt lyxig variant som pressar extra försiktigt vilket gör att färg och smak verkligen hänger med hela vägen. Här kan du köpa den (länk till butik)

7. Snygg slowjuicer från Smeg

Italienska Smeg har en stilren design som gärna får ta plats i hemmet. Deras slowjuicer är inget undantag. Här kan du köpa den (länk till butik)

Råsaftcentrifuger

8. Kraftig motor från Magimix

Magimix är kända för sina kraftiga motorer och otroliga kvalitet. Så vill du investera i en maskin som ska hålla länge, är Magimixen helt klart ett bra val. Här kan du köpa den (länk till butik)

9. Råsaftcentrifug från Severin

En enklare variant av råsaftcentrifug som snabbt pressar juicen. Delarna är enkla att demontera och kan tvättas i maskin. Här kan du köpa den (länk till butik)

10. Råsaftcentrifug från Bosch

Den här centrifugen från Bosch har keramisk kniv och förvandlar de hårdaste råvarorna till juice på nolltid. Här kan du köpa den (länk till butik)

11. Råsaftcentrifug från Wilfa

En prisvärd centrifug med två olika läge, för hårdare och mjukare råvaror. Pressar snabbt ut juicen och är enkel att rengöra. Här kan du köpa den (länk till butik)

Foto: TT

LÄS MER:

7 fräscha brunchdrinkar med- och utan alkohol

Så gör du lyxig brunch hemma

Kalljäst brunchbröd med tomater, ägg och skinka