Caesarsallad med kycklingspett i glas

Caesarsallad med kycklingspett i glas.

Klassikern caesarsallad blir extra god när den serveras i små glas med kycklingspett och god dressing. Toppa med knaperstekt bacon och krutonger.
15 maj, 2017

6 personer (som förrätt/tilltugg)

Tid: ca 30 min

Du behöver:

400 g kycklingfilé

ca 12 träspett

1 pkt bacon

Marinad:

3 msk olivolja

1 msk saft från citron

1 klyfta vitlök (riven eller pressad)

salt och peppar

Sallad:

1 kruka romansallad

2–3 skivor lantbröd

smör eller olja

Dressing:

4 dl riven parmesanost

3 sardellfiléer

1/2 dl vatten

2 klyftor vitlök

salt och svartpeppar

1 1/2 dl olivolja

Gör så här:

Lägg träspetten i blöt minst 15 minuter. Blanda marinaden i en bunke. Strimla kycklingfilén och lägg ner den i marinaden ca 20 minuter. Strimla baconet fint och stek det knaprigt i en torr och het panna. Låt rinna av på ett hushållspapper. Skölj och slunga salladen. Skär lantbrödet i tärningar och rosta dem i stekpanna med lite smör eller olja. Blanda ihop dressingen utom olivoljan. Tillsätt sedan oljan försiktigt medan du mixar. Späd eventuellt med mer vatten. Blanda dressingen med salladen och lägg upp i små glas. Toppa med knaperstekt bacon och krutonger. Trä kyckling­filéerna på spetten, salta, peppra, och stek eller grilla dem ett par ­minuter på varje sida. Servera spetten med salladen.

Caesarsallad med kycklingspett i glas.

Caesarsallad med kycklingspett i glas.

Av: Anna Went
Foto: Lisa Björner