Caponata – sötsur aubergineröra med oliver, pinjekärnor och russin

  • AvSofie Nyblin
Den här goda röran med aubergine äts med fördel på crostini som antipasto eller som tillbehör. Den är både söt, salt och syrlig. Lagas gärna en dag i förväg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Caponata – sötsur aubergineröra med oliver, pinjekärnor och russin.
Caponata – sötsur aubergineröra med oliver, pinjekärnor och russin.

Tid: 30 minuter

Du  behöver:

1/2 dl olivolja 1 stor aubergine (tärnad)

2 paprikor i olika färger (tärnade)

1 gul lök (tärnad)

2 stjälkar blekselleri (skivade)

500 g krossade tomater

3 msk kapris

1 dl gröna oliver med kärnor

3 msk blonda russin

1 msk rödvinsvinäger

1/2 msk strösocker

salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Hetta upp oljan och fräs aubergine, paprika, lök och selleri snabbt. Häll i tomaterna och låt det sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Tillsätt kapris oliver, russin och vinäger. Smaka av med socker, salt och peppar.