20 stycken
Tid: 1 timme + 45 minuter i kyl
Ingredienser:
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 dl mjölk
50 g smör plus smör till smörning av form
ströbröd till formen
Cake pops-smet:
200 g vit choklad
1 ½ dl kokos
200 g färskost
20 cake pops-pinnar eller korta grillspett
20 små sidenband
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst i en skål med elvisp. Smält smöret i en kastrull och rör sedan i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna noggrant i en annan skål. Rör i mjölblandningen stötvis under omrörning och häll sedan i det avsvalnande smöret. Smörj och bröa en form. Häll smeten i i formen och grädda i 175° i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna.
Smula sedan ner den färdiga kakan i en bunke och blanda i färskosten, lite i taget, tills smeten har en lagom konsistens. Forma till kulor/bollar och sätt i en grillpinne i varje kula. Ställ in i kylen i cirka 45 minuter. Hacka och smält den vita chokladen i ett vattenbad och doppa sedan cake popsen i chokladen och sedan i den rivna kokosen. Låt stå i kylen och svalna och knyt sedan på små sidenband på varje pinne. Förvara cake popsen svalt innan servering.

Cake pops på mjuk pepparkaka med vit choklad och kokos.
Recept och foto: Anna Kvarnström