Cake pops på mjuk pepparkaka med vit choklad och kokos

Cake pops på mjuk pepparkaka med vit choklad och kokos.

Ljuvliga cake pops med mjuk pepparkaka, vit choklad och kokos. Tips! Du kan göra cakepopsen på färdig mjuk pepparkaka.
12 november, 2015

20 stycken

Tid: 1 timme + 45 minuter i kyl

Ingredienser:

2 ägg

2 tsk bakpulver

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 tsk ingefära

1 tsk malda nejlikor

1 dl mjölk

50 g smör plus smör till smörning av form

ströbröd till formen

Cake pops-smet:

200 g vit choklad

1 ½ dl kokos

200 g färskost

20 cake pops-pinnar eller korta grillspett

20 små sidenband

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst i en skål med elvisp. Smält smöret i en kastrull och rör sedan i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna noggrant i en annan skål. Rör i mjölblandningen stötvis under omrörning och häll sedan i det avsvalnande smöret. Smörj och bröa en form. Häll smeten i i formen och grädda i 175° i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna.

Smula sedan ner den färdiga kakan i en bunke och blanda i färskosten, lite i taget, tills smeten har en lagom konsistens. Forma till kulor/bollar och sätt i en grillpinne i varje kula. Ställ in i kylen i cirka 45 minuter. Hacka och smält den vita chokladen i ett vattenbad och doppa sedan cake popsen i chokladen och sedan i den rivna kokosen. Låt stå i kylen och svalna och knyt sedan på små sidenband på varje pinne. Förvara cake popsen svalt innan servering.

Cake pops på mjuk pepparkaka med vit choklad och kokos.

Cake pops på mjuk pepparkaka med vit choklad och kokos.

Recept och foto: Anna Kvarnström

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: