Cake Pops med Baileys

09 oktober, 2015
Cake Pops med Baileys.

Cake Pops med Baileys.

Receptet räcker till ca 30 Cake Pops.

Ingredienser till kakan:

2 ägg

1,5 dl socker

75 g smör

0,75 dl espressokaffe

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk kakao

1/2 tsk vaniljpulver

Vid servering:

150 g Philadelphiaost

0,5 dl Baileys Original Irish Cream

200 g smält choklad

Pistagenötter eller annan valfri topping

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Smält smöret, blanda i det varvat med kaffet i äggsmeten.

4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna.

6. Använd en elvisp och mosa kakan, blanda ner Philadelphiaost och Baileys och mixa tills allt är väl blandat.

7. Rulla bollar och ställ i kylen i 30 minuter.

8. Smält chokladen. Stoppa en pinne i varje boll och doppa i chokladen och valfri topping.

Cake Pops med Baileys.

Cake Pops med Baileys.