Caesarsallad med kyckling, parmaskinka och sparris
- AvRedaktionen
Uppdatera din caesarsallad med knaperstekt parmaskinka och lättkokt sparris. Toppa med krispiga krutonger, krämig caesardressing och hyvlad parmesan.
Du behöver:
4 kycklingfiléer
3 msk olivolja
salt
färskmalen svartpeppar
1 stort romasalladshuvud
100 g parmaskinka
1 knippe grön sparris
25 g parmesan
1/2 kruka slätbladig persilja
Krutonger:
4 skivor lantbröd
2 msk olivolja
salt
färskmalen svartpeppar
Caesardressing:
2 äggulor
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
2 msk riven parmesan
1/2 tsk worcestershiresås
1/2 dl grädde
salt
färskmalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i tärningar och blanda med olivolja, salt och peppar. Lägg dem på ena halvan av en bakplåtspappersklädd plåt och parmaskivorna på den andra. Rosta i ugnen i 10–12 minuter tills de är spröda.
- Koka under tiden upp vatten och blanchera sparrisen i 3 minuter. Låt rinna av, pensla dem och kycklingfiléerna med olja, salta och peppra. Grilla på grillen tills de är genomstekta.
- Vispa äggulor med pressad vitlök och senap. Fortsätt vispa hårt medan du häller i oljan i en tunn stråle. Vispa till en tjock majonnäs, vispa sedan ner vinäger, parmesan och worcestershiresås. Vispa i grädden till en krämig konsistens Smaka av med salt och peppar.
- Skär kycklingfiléerna och sparrisen i skivor. Skölj och bryt salladen i mindre bitar, lägg i en skål. Lägg på kyckling och sparrisbitar, smula över parmaskinka och strö över krutonger.
- Ringla över dressing och hyvla över parmesan. Strö över hackad persilja och servera.
Recept: Marie Melchior
Foto: Line Falck