Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Cadierbarens cocktails flyttar ut på Terrassen

21 maj, 2019 
Sommaren har kommit till Stockholm och nu är det dags för Grand Hôtel att öppna upp sin uteservering Terrassen – nu med utvalda cocktails från Cadierbaren för första gången.
Annons

När Grand Hôtels klassiska uteservering öppnar för säsongen flyttar även en del av Cadierbaren ut på Blasieholmens strandpromenad. Med ett ansiktslyft och tio nya sommarcocktails på drinklistan välkomnas nu gäster från när och fjärran till en av stadens mest sjönära uteserveringar.

– Det är alltid en speciell känsla när vi öppnar Terrassen, det markerar starten på sommaren och med värmelampor, filtar och med möjlighet till tak är vi redo att hålla öppet oavsett väderlek, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.

Specialframtagna cocktails

För första gången kommer Terrassens gäster få ta del av Cadierbarens hyllade drinkkoncept. Bartenderduon Emil Åreng och Christian Grevius har tagit fram tio nya sommardrinkar med namn som Cadier’s Spritz, Albino Strawberry Daiquiri och drinkglassen Fjällvinden med hjortronsirap och Västerbottensost.

– Terrassen är liksom Cadierbaren en given Stockholmsklassiker. När vi för första gången flyttar ihop tar vi med oss ett gäng somriga cocktails som både törstiga soldyrkare och Cadierbaren-stammisar kommer att älska, säger Emil Åreng, kreativ chef på Cadierbaren.

Annons

Mat med inspiration från södra Europa

Köket hämtar inspiration från södra Europa med rätter som ceviche på hälleflundra, crispy calamari-sandwich och grillad piquillo med majs och getost på menyn. För den sötsugna finns vit sparrisglass med rabarber och mandel- och ingefärecrumble som dessertalternativ.

Terrassen är öppen alla dagar i veckan klockan 11:30-22:00 fram till och med den 31 augusti.

Läs också:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons