Cadierbaren lanserar nytt cocktailkoncept

Caider is here och Antimon 2.0 från Cadierbaren på Grand Hôtel.

Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm storsatsar på cocktails. De har rekryterat två av Sveriges främsta bartenders som tagit fram ett helt nytt cocktailkoncept som nu äntligen lanseras.
21 november, 2018

Det är en speciell känsla att sitta i en hotellbar och sippa på en cocktail. Miljön är ofta lite extra lyxig och människor möts från världens alla hörn. Faktum är att flera av världens bästa barer genom tiderna funnits och fortfarande finns på hotell.

Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm har sedan våren 2018 genomgått en ordentlig förvandling. Man har till exempel rekryterat Emil Åreng och Christian Grevius som tidigare drivit utvecklingen av några av Sveriges mest prisbelönta barer. Det här är första gången de arbetar tillsammans.

– Vi arbetar väldigt bra ihop även fast våra kreativa uttryck ibland skiljer sig åt. Grunden och ingredienserna tar vi ofta fram tillsammans och sen försöker vi hitta roliga lösningar på serveringar. Christian har grymma idéer som är lätta att skapa spännande historier kring. En cocktail i Cadierbaren ska vara mer än en smakupplevelse, säger Emil Åreng.

Emil Åreng i Cadierbaren på Grand Hôtel.

Emil Åreng i Cadierbaren på Grand Hôtel.

Den nya cocktailmenyn

Menyn är uppbyggd utifrån ett klassiskt MixMax-spel där varje bricka i spelet representerar en drink. De olika karaktärerna, som kan kombineras i all oändlighet, är baserade på Grand Hôtels grudare Régis Cadiers resa från Frankrike, via Ryssland, till Sverige och hans upplevelser av våra svenska traditioner.

Drinkarna kan beställas var för sig, men man kan också bygga sin egen karaktär med hatt, ansikte, kropp och fötter i en sk ”flight” där man får de fyra drinkarna i mindre varianter.

– Vi ville lyfta Régis Cadier och vi kom fram till ett kreativt sätt att berätta hans livshistoria genom cocktailmenyn. Tillsammans med våra duktiga kollegor hoppas jag att vi kan erbjuda lekfulla och utmanande drinkar som lämnar våra gäster med en riktig Grand-upplevelse, säger Christian Grevius.

Christian Grevius i Cadierbaren på Grand Hôtel.

Christian Grevius i Cadierbaren på Grand Hôtel.

Cadierbarens nya cocktailmeny lanseras den 22 november 2018. Från och med nästa år adderas en ny karaktär varje månad, vilket innebär fyra nya drinkar till den redan gedigna cocktaillistan.

ELLE mat & vin har testat delar av den nya menyn och tre av våra favoritdrinkar ser ni här på bilderna. Varje drink kommer med en liten historia som man får berättad för sig vid servering.

Läs mer: Cadierbaren på Grand Hôtel får ny kostym

Avalanche är inspirerad av Cadiers nordligare expeditioner bland fjälltoppar och frisk luft.

Avalanche är inspirerad av Cadiers nordligare expeditioner bland fjälltoppar och frisk luft.