Burrata med grillade grönsaker och dukkah

Recept på burrata med grillade grönsaker och dukkah

Satsa på burrata! Servera med grillade grönsaker och den egyptiska kryddblandningen dukkah för en underbar, svårslagen hösträtt.
15 oktober, 2019

4 portioner

Grillade grönsaker:

3 paprikor, gärna i olika färg

1 squash

2 msk olivolja

Salt

Dukkah:

2 tsk spiskummin

2 tsk hela korianderfrön

2 msk sesamfrö

50 g hasselnötter

1 tsk flingsalt

1/2 tsk nymalen svartpeppar

Till servering:

250 g burrata eller buffelmozzarella

Surdegsbröd

1 dl olivolja

Flingsalt

Gör så här:

  1. Skär paprika och squash i breda strimlor och mellantjocka skivor.
  2. Värm grillen eller en grillpanna med lite olja.
  3. Stek eller grilla grönsakerna på hög värme i 2–3 minuter så de får färg men behåller tuggmotståndet.
  4. Värm ugnen till 200°.
  5. Rosta spiskummin, korianderfrön och sesamfrön i en torr stekpanna på spisen tills de börjar dofta och får lite färg.
  6. Rosta hasselnötterna i ugnen, ca 10 minuter, tills gyllene.
  7. Gnugga av de bruna skalhinnorna med hjälp av en ren kökshandduk.
  8. Lägg nötterna i en minihackare eller matberedare och kör tillsammans med de rostade kryddorna till en grov konsistens.
  9. Förvara dukkah i en lufttät behållare fram till servering.

Vid servering:

  1. Lägg upp burratan och grönsakerna på ett fat.
  2. Strö rikligt med dukkah över.
  3. Servera med bröd, olivolja och flingsalt och resterande dukkah.
Recept på burrata med grillade grönsaker och dukkah

Burrata med grillade grönsaker och dukkah.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER: Tomatsallad med krämig burrata