Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Burger King lanserar två vegoburgare av fejk-kött

21 maj, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Allt fler restauranger satsar på vegetariska och veganska hamburgare. Nu är det Burger Kings tur när de lanserar Unbelievable Whopper och Unbelievable Chicken King. Burgare som smakar och ser ut som kött – men som inte är kött.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vem har sagt att en vegetarisk burgare inte kan smaka precis som kött? Så har man tänkt på Burger King som nu vill satsa stort på fejk-kött – även i Sverige

Från och med i morgon (22 maj) kan man köpa sig saftiga vegoburgare på Burger King. Hamburgarna heter Unbelievable Whopper och Unbelievable Chicken King som alltså ska smaka som just grillat nötkött och friterad kyckling.

Burger King lanserade tidigare i år fejk-kött-burgaren Impossible Burger i USA där köttet är producerat av det framgångsrika vegoföretaget Impossible Foods. I Sverige, som är det första landet i Europa där Burger King gör den här satsningen, kommer man inte att använda sig av samma råvara eftersom de använder genmodifierad jäst, och det är inte tillåtet här. I de svenska burgarna får vi en råvara som består främst av sojabönor och veteprotein.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Foto: TT / Burger King

Många vill minska köttkonsumtionen

Förutom Impossible Foods finns sedan tidigare företaget Beyond Meat i USA som också satsat på vego som smakar och ser ut som kött. Beyond Meat kommer inom kort att börja sälja sina burgare här i Sverige, på Coop. Även svenska företag som Oumph! har tagit fram hamburgare som är röda i färgen och på alla sätt påminner om en hamburgare av nötkött.

Annons

– Unbelievable lanseras i en tid då många gäster efterfrågar fler alternativ för att minska sin köttkonsumtion. Precis som allt på vår meny kompromissar vi däremot aldrig med smaken och lever efter mottot att ”grillat är godast”. Vi hoppas därför att de växtbaserade burgaralternativen kommer att tilltala både nya och befintliga gäster”, säger Iwo Zakowski, vd för Burger King Sverige i ett pressmeddelande.

Om du vill gå ett steg längre och få dig en vegansk burgare är det bara att be restaurangen att utesluta majonnäsen.

Blev du sugen på att smaka direkt hoppas vi att du bor i antingen Stockholm, Göteborg eller Malmö där hamburgarna lanseras först. Senare i sommar kommer de att finnas på alla Burger King i Sverige.

Läs mer:

Är vegoburgaren verkligen vegetarisk?

Sverige är det fjärde mest veganvänliga landet i världen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons