Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Bubblande glöggen Glöet kommer i två varianter 2019

31 okt, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Glöet, bubblande glögg
Glubbel är vinterns godaste och bubbligaste dryck. Och i år slipper du blanda egen eftersom det finns flera olika varianter att köpa färdiga. Glöet släpper två olika varianter, en röd och en vit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Julen 2019 verkar bli den bubbliga glöggens jul. Under flera år nu har folk blandat mousserande vin och glögg på egen hand för att få en lätt och härlig fördrink till julfesten. Det här har vinproducenterna tagit fasta på och lanserat egna, färdigblandande glubbeldrycker.

Tidigare i höstas släppte Blossa sin egen vita variant Sparkling & Spices och nu kommer förra årets succédryck Glöet Sparkling Glögg med inte mindre än två varianter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Inför julen 2018 släpptes den rosébaserade Glöet och sålde slut redan under november. Inför julen i år har de utökat utbudet med en vit variant av sin bubbliga glögg – Glöet White.

Annons

– Folk har blandat glögg och bubbel på egen hand i några år men utmaningen med hemgjord glubbel är att den ofta blir för söt. Vi ville ta fram ett recept som har den traditionella smaken av glögg och den festliga känslan av bubbel men utan att den blir för söt, säger Anette Raunio, en av grundarna till företaget bakom Glöet i ett pressmeddelande.

Så smakar Glöet Sparkling Glögg 2019

Den vita Glöet är helt enkelt ett spanskt mousserande vitt vin som är smaksatt med klassiska glöggkryddor som ingefära, kryddnejlika, kardemumma, kanel och citrus. Dessutom har vinet en touch av bakat äpple. Alkoholhalten ligger på 11 procent.

Den röda varianten av Glöet doftar kryddigt och fruktigt och precis som den vita är det röda också smaksatt med klassiska kryddor för julen – kanel, ingefära och kryddnejlika, men också vanilj och körsbär.

Här kan du köpa din flaska Glöet

Förra året fick man snällt lov att beställa Glöet från Systembolagets beställningssortiment, men i år hittar du den röda flaskan i din Systemetbutik. Om du är nyfiken på och vill prova den vita varianten får du däremot beställa den från beställningssortimentet.

Båda Glöet-flaskorna finns att köpa från och med 31 oktober 2019.

 

Läs mer: 

Så smakar vinterns godaste nyheter 2019

Perfekt för glöggfesten! Blossa släpper eget glubbel

Nu kommer årets Gin och tonic-glögg! 

Annons