Brysselkålsgratäng med bacon

Brysselkålsgratäng med bacon.

Om någon skulle vara skeptisk till brysselkål – bjud på det här! Krämig brysselkålsgratäng med gruyèreost och bacon. Mums!
22 december, 2015

8 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 kg brysselkål (rensade och skurna i 4 bitar)

8 skivor bacon (skurna i remsor)

3 dl matlagningsgrädde

100 g gruyèreost (riven)

2 tsk dijonsenap

75 g krutonger

4 msk parmesan (färskriven)

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°. Koka brysselkålen precis mjuka i saltat vatten. Låt rinna av.

Stek baconet tills den blivit gyllene och knaprigt, häll sedan i grädde, gruyèreost och senap. Tillsätt brysselkålen och blanda. Häll över i en grund ugnsfast form och strö över krutongerna och parmesan. Ugnsbaka i 15–25 minuter tills gratängen blivit gyllene och bubblar.

Brysselkålsgratäng med bacon.

Brysselkålsgratäng med bacon.

Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New