Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Bruschetta med fikon, chèvre & parmaskinka

10 mar, 2016
AvRedaktionen
Bruschetta med fikon, chèvre & parmaskinka.
Enklare än så här kan det väl näppeligen inte bli – bara att slänga några godsaker på en bit bröd. Men kontrasterna mellan ingrediensernas smak och konsistens gör detta till ren och skär njutning. Hittar du inte färska fikon så är fikonmarmelad ett delikat alternativ.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 skivor

Tid: 10 minuter

Ingredienser:

vitt surdegsbröd

olivolja

50 g parmaskinka

75 g chèvre

1 färskt fikon

svartpeppar, nymalen

Gör så här:

Skär generösa skivor av lantbröd bakat på surdeg. Pensla båda sidor med olivolja och stek i en het grillpanna i några minuter, tills båda sidor är randigt rostade. Lägg på skinka, ost och fikonskivor. Ringla på lite extra olivolja och dra ett varv med svartpepparkvarnen över. Om chèvren är svår att skära i snygga skivor kan du lägga den i frysen en stund så går det lättare. (Den måste dock vara rumstempererad när den läggs på bruschettan.) Om du låter svarta fikon dra i olja så blir de vackert gröna i skalet.

Bruschetta med fikon, chèvre & parmaskinka.
Bruschetta med fikon, chèvre & parmaskinka.

Recept: Debora Robertson
Foto: Richard Jung

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons