Brödflarn med romröra och vaktelägg

Recept på brödflarn med romröra och vaktelägg

Skovdal Nordic
Ta tillvara på dagsgammalt bröd och släng ihop denna supergoda förrätt – brödflarn med krämig romröra och vaktelägg.
10 januari, 2022
2:18

Efter reklamen: 5 goda recept med färskpotatis

(2:18)

Brödflarn med romröra och vaktelägg

Hittar du inte vaktelägg kan du ersätta med en fjärdedel så många hönsägg.

Bjud på brödflarn med romröra och vaktelägg
Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

Dagsgammalt surdegsbröd
50 g smör
1 ekologisk citron
2 dl crème fraiche eller smetana
Salt och nymalen svartpeppar
50 g gräslök
100 g valfri rom
12 vaktelägg

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Skär brödet i mycket tunna skivor. Om brödet är en eller två dagar gammalt är det lättare att skära tunt. Smält smöret i en kastrull och pensla brödskivorna. Grädda brödskivorna på ett galler i ugnen tills de är frasiga och gyllene i kanterna.
  2. Skölj och riv citronskalet fint. Blanda crème fraiche, citronskal och ca 1 msk färskpressad citronsaft. Smaksätt med salt och peppar. Skölj och hacka hälften av gräslöken fint. Rör ner gräslök i och rom i crème fraichen.
  3. Koka vakteläggen i 3 minuter. Skölj sedan väl i kallt vatten. Halvera äggen med en vass kniv.
  4. Klicka upp lite romröra på varje brödskiva. Strö över resterande gräslök och lägg ett halvt vaktelägg ovanpå. Servera resten av brödskivorna bredvid.

Recept och foto: Skovdal Nordic