Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp

13 aug, 2016
AvRedaktionen
Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp.
Innan middagen kan det behövas något som stillar den värsta hungern, både för stora och små. Att dippa bröd- och grönsaksstavar är då ett bra alternativ.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Tid: 15 min

Du behöver:

3 dl frysta gröna ärter

100 g färskost

½ vitlöksklyfta

örtsalt

5 skivor Pågen Lingongrova (eller andra rostade brödstavar)

grönsaksstavar, förslagsvis morötter, gurka, kokta skärbönor eller lättkokta blomkålsbuketter.

Gör så här:

1. Koka upp saltat vatten i en liten kastrull. Lägg i ärterna och låt vattnet koka upp. Slå av vattnet.

2. Lägg i en skål tillsammans med färskost. Mixa med mixerstav eller mosa ihop med en gaffel. Det behöver inte vara helt slätt. Smaka av med örtsalt och peppar.

3. Rosta brödet i brödrosten, skär i avlånga trekanter.

4. Skär grönsakerna i stavar.

4. Servera bröd- och grönsaksstavarna tillsammans med ärtdippen.

Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp. Foto: Pågen
Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp. Foto: Pågen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons