Croissantglassen gör entré i sommar

Att äta glass tillsammans med croissanter är kanske inte så vanligt i Sverige men desto vanligare i Italien. Bageri Brillo lanserar därför nu en glasstrut gjord av croissant fylld med chokladsås och italiensk glass.
13 maj, 2016
Croissantglass från Taverna Brillo.

Croissantglass från Taverna Brillo.

Vi har hört talas om alla möjliga matfusioner, mest känd är kanske semmelwrapen. Den 11 maj börjar Taverna Brillo i Stockholm sälja croissantglassen som rimligtvis också borde bli en dundersuccé.

– Vad jag känner till har ingen tidigare använt croissanten som glasstrut på det sättet som vi gör. Till skillnad från den italienska varianten där man skär croissanten, eller cornetton som det heter på italienska, på längden blir det här en riktig glasstrut som man kan ta med sig och äta i farten, säger Håkan Johansson, bagarchef på Brillo.

Håkan vann VM i Frankrike 2014 och slog fransmännen på hemmaplan i att baka bäst croissanter, så förhoppningarna är med rätta högt ställda. Just den här croissanten är bakad så att den smältande glassen inte ska läcka igenom.

Läs även: Krämig glass på två ingredienser – utan glassmaskin!

Hur tror ni det går?

– Blir det stor efterfrågan kanske vi måste införa ett tak så att man inte får handla mer än två glassar per person och gång. Men jag hoppas förstås att det ska räcka till alla som vill ha, säger Håkan.

Croissantglassen säljs på Taverna Brillo i Espressobaren som har ingång från Sturegatan.

Läs även: Gör din egen mojitoglass på pinne

Croissantglass från Taverna Brillo.

Croissantglass från Taverna Brillo.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: