Brieostfylld bifftomat

Brieostfylld bifftomat.

Ugnsbakade tomater med brieost, pesto och rödlök. Toppa med oregano. Perfekt som förrätt eller på buffén.
05 augusti, 2017

4 personer

Du behöver:

4 bifftomater

2 msk franska örter

1 msk olivolja

2 msk balsamico

200 g brieost

4 msk pesto

1 rödlök

några oreganoblad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem. Ställ tomaterna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Strö på franska örter och ringla över olivolja och balsamico. Ugnsbaka tomaterna mitt i ugnen i 15–20 minuter.
  4. Ta ut tomaterna och fördela brieost och pesto i tomaterna.
  5. Skala och skiva rödlöken och lägg på tomaterna.
  6. Ugnsbaka i ytterligare 10 minuter. Toppa med oregano.
Brieostfylld bifftomat. Foto: Malte Danielsson

Brieostfylld bifftomat. Foto: Malte Danielsson

Ur kokboken ”Gå ner i vikt med LCHF” (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson