Bresaolatallrik med granatäpple och ruccola
- AvRedaktionen
 
Lyxig bresaolatallrik med granatäpple, ruccola, valnötter och svartpeppar. Byt ut bresaolan mot tunt skivad fänkål för en god, vegetarisk variant.
4 portioner
Bresaolatallrik:
150 g bresaola
4 dl ruccola
1 granatäpple (kärnorna)
2 persimonfrukter
4 msk hackade valnötter
nymalen svartpeppar
Dressing:
2 msk jungfruolivolja
4 tsk vit balsamicovinäger
Gör så här:
- Fördela bresaola på tallrikar.
 - Skölj och torka ruccolan.
 - Kärna ur granatäpplet, se till att inga vita hinnor kommer med.
 - Lägg ruccola och granatäppelkärnor på köttet tillsammans med persimon skuren i bitar.
 - Strö över hackade valnötter.
 - Dra några varv med pepparkvarnen över tallriken och ringla över olivolja och balsamvinäger.
 
Av: Sofia Andersson
Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk
LÄS MER:
Ostpaj med blåmögelost och bresaola
Bjud på frisk och knaprig sallad med päron, nötter och granatäpple