Artikeln innehåller reklamlänkar

Grillfest i trädgården – här är 9 bra kolgrillar

Bra kolgrillar sommar 2021

Grillsäsongen är helt klart påbörjad! Tillhör du skaran som föredrar den klassiska kolgrillen? Då ska du ta en titt här. Vi tipsar om 9 riktigt bra kolgrillar som fixar festen.
02 juni, 2021

Doften från grillat sprider sig snabbt i ett kvarter, och det är svårt att inte känna lusten att tända grillen själv. Vare sig du föredrar kött, fisk eller grönsaker så kan en bra grill göra underverk för slutresultatet. Du kan välja hur hårt du ska grilla din mat för textur, men också för att få fram smakerna mer eller för gör att behålla saftigheten.

Goda råvaror att lägga på grillen

Prova gärna att lägga något nytt på grillen, även om korv, biff och majs är gott finns det massor av andra råvaror som trivs på grillen. Varför inte dela ett kålhuvud i fyra delar, marinera och släng på grillen. Låt de får rejält med färg och servera som det är, med en god majonäs på toppen, eller strimla till en sallad med syrlig vinägrett.

9 bra kolgrillar

Vill du bjuda på grillat i sommar kan det vara bra med en större grill, där du får plats med olika saker samtidigt. Eller se till att ha en bra avlastningsbord. Här tipsar vi om några favoriter på marknaden just nu:

1. Keramisk grill, Kamado Sumo

Johan Jureskog har varit med att ta fram Kamado Sumos grillar, som är anpassade för att klara av det skandinaviska klimatet. En snygg grill som du dessutom enkelt kan röka eller baka i, om du vill använda din grill till flera olika saker. Läs mer och köp här (länk till Cervera).

2. Kolgrill Master Touche, Weber

Weber är kända för sin kvalitet och den här modellen även för sin funktionalitet. Det går enkelt att byta ut den innersta insatsen mot en gjutjärnswok, stekgryta, kycklinghållare eller ett gjutjärnsfat. Så kul för den som gillar att experimentera. Läs mer och köp här (länk till butik).

3. Kolgrill med avlastningsbord, Napoleon

Klassiskt kolgrill från Napoleon med uppfällningsbar avlastningshylla och ett handtag och hjul som gör den enkel att flytta. Läs mer och köp här (länk till Bagaren & Kocken).

4. Allroundgrill, Big green egg

En snygg och trendig grill från Big green egg, som gör det enkelt att grilla med låg värme. Det finns även roliga tillbehör som gjutjärnsgryta och pizzasten. Läs mer och köp här (länk till Bagaren & Kocken).

5. Stor kolgrill, Austin and Barbeque

Här får du plats med en hel del mat till festen. En till synes enkel modell från Austin and Barbeque men med en grillyta på 54 centimeter. Läs mer och köp här (länk till butik).

6. Kolgrill med avlastningsbord, Weber

En favorit är denna grill från Weber som har ett stort avlastningsbord vilket gör det enkelt att grilla mycket. Det får plats med en skärbräda, tallrikar, marinader och glazer. Allt du behöver på samma plats! Läs mer och köp här.

7. Kolgrill, Barbecook

Enkel grill på fot med justerbar lufttillförsel vilket hjälper dig att kontrollera glöden, från Barbecook. Läs mer och köp här.

8. Grilltunna med lock, Landmann

Här får du också plats med många godsaker samtidigt. Enkelt att kontrollera värmen med ett reglerbart brikettgaller. Läs mer och köp här (länk till Bagaren & Kocken).

9. kolgrill, ON BBQ

Ännu en rund grill med stor grillyta. En smidig modell som är enkel att flytta tack vare sina hjul och handtag. Läs mer och köp här (länk till butik).

Såser och röror till grillat

Såser och röror till grillat
1:11

Efter reklamen: Såser och röror till grillat

(1:11)

Slå på ljud