Artikeln innehåller reklamlänkar

10 bra glassmaskiner till sommarens desserter

glassmaskiner för sommarens desserter

Det är lätt att göra egen glass! Och kul att få välja smak helt själv. Här tipsar vi om 10 bra glassmaskiner som gör det enkelt att lyckas med hemgjord glass.
01 juni, 2021

Det är kul att göra egen glass! Delvis för att det är så mycket enklare än vad man kan tro, men också för att du kan få till de godaste av smaker. Gillar du saltlakrits, smultron, viol eller pistage spelar ingen roll, allt går att ordna.

Så gör du egen glass

Vill du göra sorbet, frozen yoghurt eller krämig gräddglass underlättar det alltid med en bra glassmaskin. Den ser till att glassen blir jämn, krämig och utan iskristaller. Det enda du behöver göra är bestämma vilken sorts glass du ska göra, vad den ska smaka, röra ihop smeten och sen låta maskinen göra resten.

10 bra glassmaskiner för att lyckas med hemgjord glass

1. Kraftfull glassmaskin från Wilfa

En effektiv och stor glassmaskin från Wilfa. Du behöver inte frysa någon del innan utan bara hälla i smeten och köra igång maskinen. Läs mer och köp här (länk till butik).

2. Rosa glassmaskin från Emerio

Sockersöt, retrodesign på glassmaskinen från Emerio. Läs mer och köp här (länk till butik).

3. Glassmaskin från WMF

Glassmaskin av rostfritt stål från WMF med en skål som du förvarar i frysen timmarna innan du ska göra din glass. Läs mer och köp här (länk till Kitchentime).

4. Glassmaskin från Princess

En glassmaskin med digital timer som gör det enkelt att ställa in exakt tid. Läs mer och köp här (länk till Kitchentime).

5. Sorbetmaskin från Yonanas

Sorbetsmaskin från Yonanas som gör det enkelt att göra en frisk och läskande sorbet hemma på köksbänken, läs mer och köp här (länk till Bagaren & Kocken).

6. Glassmaskin från Champion

En stor glassmaskin med frysbar botten som snabbt ordnar glass när du är sugen. Läs mer och köp här (länk till Bagaren & Kocken).

7. Snygg glassmaskin från CuisineArt

En glassmaskin som inte tar mycket plats på köksbänken. Snygg design och enkel att rengöra. Läs mer och köp här (länk till Cervera).

Glassmaskinstillsatser

Många vitvarumärken har även släppt glassmaskiner som tillsatser av befintliga köksmaskiner.

8. Glasstillsats Smeg

Om du vill ha glass på direkten är denna maskin från Smeg perfekt. På under halvtimmen har du silkeslent resultat. Läs mer och köp här (länk till Ellos).

9. Glassmaskin till KitchenAid

Smidigt att använda en maskin du redan har. Bra tillbehör som snabbt får din glass krämig och god. Läs mer och köp här (länk till Kitchentime).

10. Glassmaskin till Bosch köksmaskin

Även Bosch har en bra tillsats till sin köksmaskin. Läs mer och köp här (länk till Bagaren & Kocken).

Recept: Somrig glassbomb med jordgubbar

Somrig rund glasstårta med jordgubbar!
0:34

Efter reklamen: Somrig rund glasstårta med jordgubbar!

(0:34)

Slå på ljud