Fluffiga bovetevåfflor med hallon och choklad
07 jul, 2025
Bjud på fluffiga bovetevåfflor, som även passar den glutenintoleranta, med hallon och choklad. Lyxigt gott!
Annons
Fluffiga bovetevåfflor med hallon och choklad
Med bovete och mandelmjöl kan även de med glutenallergi njuta av dessa frasiga godingar.
Annons
8 portioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 mogen banan
2 ½ dl mjölk
1 msk jordnötssmör
2 msk lönnsirap
2 msk mandelmjöl
2 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
½ tsk mald ingefära
½ tsk salt
2 msk olja, till stekning
Topping:
½ banan
25 g mandlar
50 g mörk choklad
14 hallon
Gör så här:
- Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills smeten är helt slät. Du kan enkelt göra smeten dagen innan och grädda våfflorna nästa morgon.
- Smörj våffeljärnet och hetta upp det.
- Häll smeten i det väl uppvärmda våffeljärnet och grädda våfflorna i 3–4 minuter, tills de är gyllene och krispiga. Det blir ca 8 våfflor.
- Topping: Skär bananen i skivor. Hacka mandel och choklad. Strö bananer, mandel, choklad och hallon över våfflorna och servera omedelbart.
Foto: Stine Christiansen
Annons