Bönsallad med pancetta, parmesan och citrondressing

Bönsallad med pancetta, parmesan och citrondressing.

Varva bönor, mynta, parmesan och blodapelsin i en stor skål. Häll över dressing och smula över pancetta och mandel. Servera tillsammans med parmesancrème.
07 mars, 2014

1 person

Tid: ca 20 min

Du behöver:

100 g edamamebönor, färska eller frysta

2 skivor pancetta (eller bacon)

1 msk hackad mandel

några blad färsk mynta

1–2 msk parmesanost (i flagor)

1/4 blodapelsin (filead)

Dressing:

2 msk olivolja

1–2 tsk pressad citronsaft

salt och nymalen svartpeppar

1 krm socker

några blad mynta

1/2 vitlöksklyfta

Parmesancrème:

2 msk crème fraiche

1 msk riven parmesanost

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Koka bönorna eller tina dem om de är frysta. Låt svalna och tryck ut bönorna genom att trycka längs med långsidan. Lägg pancettan och mandeln på en bakplåt och sätt in i ugnen. Rosta några minuter medan du passar på, så att inget bränns vid. Om något går fortare, ta ut det. Lägg ingredienserna till dressingen i en mixer och mixa tills allt blir slätt. Blanda ihop ingredienserna till parmesancrèmen. Varva bönor, mynta, parmesan och blodapelsin i en stor skål. Häll över dressingen och smula över pancetta och mandel. Servera tillsammans med parmesancrèmen.

Bönsallad med pancetta, parmesan och citrondressing.

Bönsallad med pancetta, parmesan och citrondressing.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner