Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Blossa glögg 2019 – så smakar årets upplaga

10 sep, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Varje år kommer en ny glögg från Blossa, med inspiration från olika delar av världen. I år har Blossa stannat till i Stilla havet och hämtat inspiration på Hawaii. Aloha säger vi till Blossas nya glögg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Tropiskt glubbelBrand logo
Tropiskt glubbel

Förra året kom inspirationen från Italien när Blossa tog fram sin årgångsglögg. I år har de fått resa betydligt längre, till en miljö som för tankarna till värme, surfing och tropiska smaker. Så långt ifrån det frostigt vintriga Sverige man kan komma, alltså.

Ända till Hawaii har Blossa tagit sig och glöggen anno 2019 heter Aloha och har smaker av passionsfrukt, hibiskusblomma, kokos och kaffe.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Blossa har sedan 2011 rest runt i världen för att utveckla nya smaker till årgångsglöggen. I år har vi rest ända till Hawaii – närmare bestämt ön Oahu för att finna inspiration. I Blossa 19 Aloha ger passionsfrukt en tropisk sötma och som balanseras av hibiskusblommans fruktiga syra. De lätta tonerna av kaffe och kokos smälter nästintill samman och ger glöggen en spännande twist. I sin helhet är glöggen fruktig och frisk och gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, chief blender för Blossa, i ett pressmeddelande.

Så smakar årets Blossa-glögg 2019

Årets glöbb 2019 heter Aloha och smakar passionsfrukt och hibiskusblomma.
Enklaste drinken med glögg och bubbel – en klassisk glubbel.

Glöggen har en ljusrosa färg och smakar tydligt fruktigt av passionsfrukt. Den har nästan en liten ton av grapefrukt i eftersmaken. Smakpanelen hade svårt att känna kokos eller kaffe. Den doftar och smakar mycket tydligt av glögg. När man värmer den försvinner en del av sötman, men den är fortfarande fruktig. Smakerna framträder också tydligare när glöggen är varm.

Annons

Vill du kan du göra en drink till glöggfesten, varför inte testa att göra glubbel – kanske världens enklaste och godaste drink. Ta hälften Aloha-glögg och hälften rosébubbel. Dekorera med en hibiskusblomma och voilá – en tropisk julfördrink klar att serveras! Den tydliga glöggsmaken blir kvar men lättas upp av det lite mer neutrala bubblet.

Flaskan, som också designas beroende på var inspirationen är hämtad från, är rosa som en hibiskusblomma prydd med blågröna siffror och en dekor av vita hibiskusblommor. Den skulle kunna skära sig en smula mot det tomteröda som brukar dominera i de svenska julhemmen, men fin är den!

Då kan du köpa Blossas nya glögg

När Blossa började lansera nya smaker på sin glögg varje år med start 2003, hämtades inspirationen från Nordens klassiska julsmaker. Vi drack glögg med lingonsmak, saffran och vinteräpple. 2011 började de leta sig utanför Nordens gränser och det är inte första gången som inspirationen hämtas långt bortifrån. Glöggen har tidigare år fått smak från såväl Japan, och Indien som Sydamerika.

Blossa Aloha kommer att börja säljas via beställningssortimentet den 11 september 2019.
Video: Katarina Mattsson  & Hamon Moravejzadeh

 

Läs mer:

Julens festligaste dryck – roséglögg!

Glöm varannan vatten – nu gäller mindful drinking

Härliga vodkadrinkar att testa

Annons